De gouden blogtip die ik zelf niet toepas

 

Wij hebben een kat. Mika. Hij is ons patatje, ons pluizenbolleke, ons prutske … en nog meer van die namen die je precies alleen maar aan kleine wezentjes geeft.

En Mika heeft net 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Uitgedroogd door een ziekte en dus opgenomen om hem te rehydrateren met een infuus. Hij was in goede handen, dat wist ik wel met mijn verstand. Maar emotioneel ging het alle kanten op. En me concentreren op bloggen lukte al helemaal niet.

Bovendien zijn we ook net verhuisd. En hoewel dat vlot verlopen is, kruipt er toch altijd meer tijd in dan ik op voorhand inplan. Sorteren, inpakken, coördineren … Wat een gedoe toch.

Daarom was het een tijdje stil op mijn blog. En heb ik zelf niet de gouden tip toegepast die ik altijd aan anderen geef:

zorg ervoor dat je altijd minimaal 1 blogartikel op reserve hebt.

 

Als je dan eens geen tijd hebt om een artikel te schrijven, dan kan je gewoon die reserve publiceren. Geen stress, niemand die iets merkt.

Maar dat reserve-artikel had ik dus niet …

En niet dat ik me daarover de voorbije dagen zorgen maakte (want Mika was belangrijker), maar nu alles weer op gang komt, besef ik dat ik zo niet echt een goed voorbeeld geef.

Oeps …

Het stoort me wel, moet ik eerlijk toegeven. Want bij mij is het dikwijls alles of niets. Ik doe iets tegoei of ik doet het niet. Maar – besefte ik juist – ook dat is niet het juiste voorbeeld. Want ik zou nooit tegen klanten zeggen dat hun blog om zeep is als ze eens een artikel missen. Nee, mijn advies zou zijn: verder blijven doen en je ritme opnieuw vinden.

Bloggen leer je nu eenmaal met vallen en opstaan. En dan gaat het af en toe gewoon mis.

 

Maar weet je, dat is helemaal ok. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het belangrijkste is dat je graag blijft bloggen, want als je het gaat forceren, dan komt het helemaal niet goed. Dus als er eens een keertje geen artikel verschijnt, omdat je andere prioriteiten hebt … so be it.

Het beste wat je dan kan doen is mild zijn voor jezelf en jezelf geen verwijten maken. Dat ga ik nu ook doen.

Maar … ook al is het niet zo erg om eens een blogartikel te missen, ik raad je toch nog altijd aan om er eentje op reserve te hebben. 🙂 Ook die tip ga ik zelf maar eens beginnen toe te passen …

 
[bctt tweet=”De belangrijke dingen die je leert over bloggen als je kat in het ziekenhuis ligt …”]
 

Hoe zit dat bij jou? Volg jij altijd je eigen advies op? Of ben ik de enige bij wie dat al eens misloopt?

 
Love it? Share it:

Leave a Reply 2 comments

Sandra - 22 februari 2016 Reply

Hey Veerle

Eerst en vooral … Spoedig herstel toegewenst voor Mika!

Maar wat ben ik blij dat het ook bij mijn “grote” blog voorbeeld soms nief helemaal volgens planning verloopt. De reden is natuurlijk niet leuk voor je, maar we hebben zo af en toe allemaal onze redenen …
Toch?

Fijn dat je hierover lekker open bent, geeft me de moed om door te gaan en vol te houden!

Super blog en bedankt dat je dit wilt delen …

Liefs Sandra

    Veerle - 22 februari 2016 Reply

    Graag gedaan, Sandra. En inderdaad, zelfs bij de ‘professionals’ loopt het niet altijd perfect. Maar wie zit er nu ook op perfect te wachten? Daar leer je niets van. Ik ben blij dat ik je wat heb kunnen ‘geruststellen’ 🙂 Keep on blogging! 😀

Leave a Reply: