Van bijna-blogger naar blogger in de spotlights

 

Iedere ondernemer kan bloggen. Jij ook. Alleen weet je dat misschien zelf nog niet. Laten we het daarom even testen. Het enige wat je moet doen is deze gedachte aanvullen:

Ik wil wel bloggen, maar …

Maar ik kan niet schrijven. Maar ik heb geen tijd. Maar ik weet niet waar ik moet beginnen.

Herken je dit? Dat ben je waarschijnlijk een bijna-blogger. Zo noem ik ondernemers die willen bloggen – omdat ze veel ideeën hebben en hun kennis met de wereld willen delen – maar tegengehouden worden door hun eigen overtuiging dat het niet gaat lukken.

Er zit dus wel een blogger in jou, alleen verschuilt die zich.

 

En mijn job is om die blogger in jou naar boven te halen.

Zo had ik vorige week een gesprek met een onderneemster die bij mij een blogcoaching wilde volgen. Ik vroeg haar tijdens ons eerste gesprek waarom ze nog niet was begonnen met bloggen en ze antwoordde: “Omdat ik gewoon niet weet waar ik moet starten.”

We babbelden nog wat verder en begonnen concrete plannen te maken voor haar eerste blogartikel. Waarover ze zou willen schrijven, bijvoorbeeld. Ik gaf haar een aantal tips om aan blogideeën te geraken en voor ik het wist, somde ze zeker vijf onderwerpen op. In haar hoofd had ze de artikelen al bijna af.

In haar schuilde dus zeker een blogger. Alleen wist ze dat zelf niet. Zij moest alleen even een duwtje in de juiste richting krijgen.

Kan jij de blogger in jou ook zo goed verbergen? Dan heb je iemand nodig die je op weg helpt. Iemand die je een snuifje inspiratie geeft. Zodat jij als blogger in de spotlights kan gaan staan.

Zelf vind ik het heerlijk om dit proces bij iemand te zien. Het moment waarop een onderneemster beseft dat zij wél kan bloggen. Dat het echt gaat lukken. Dan zie je ook op mijn gezicht een smile van oor tot oor.

Maar … hoe moet jij nu verder als bijna-blogger?

 

Wat moet jij doen als je jezelf tegenhoudt om een blogger te worden?

Dit zijn mijn tips:

 
 1. Luister niet naar de stemmetjes

Ik wil wel bloggen, maar … Alles wat je hier aanvult, zijn excuses die je jezelf influistert. Ben je enthousiast over je business? Wil je je kennis delen met de wereld? Heb je ideeën om over te schrijven? Dan ben je een blogger. Iedere ondernemer kan bloggen. Dus ook jij. Als je dat beseft, dan ben je al een stap dichter bij de spotlights.

 
 1. Begin te schrijven

Schrijf elke dag een beetje. Je moet daarom niet meteen een blogartikel schrijven. Begin met een dagboekverslag. Of schrijf een grappige anekdote die je hebt meegemaakt. Een filmrecensie. Wat je maar wilt. Maar begin te schrijven. Dan geraak je het gewoon en voelt een blogartikel na een tijdje helemaal niet meer zo overweldigend.

 
 1. Schakel de juiste hulp in

Zoek iemand die jou inspireert en je op de juiste weg zet. Iemand die je business begrijpt en oprecht geïnteresseerd is in wat je doet. Met die persoonlijke begeleiding zal je merken dat je op korte tijd snel vooruitgaat.

 

Haal die blogger in jou dus naar boven. En ga van bijna-blogger naar blogger in de spotlights.

 
[bctt tweet=”Ben jij een bijna-blogger? Haal de blogger in je naar boven en stap in de spotlights.”]
 

Hoe hou jij jezelf tegen om een blogger in de spotlights te zijn? Laat het me weten met een reactie en dan geef ik je een extra tip om je op weg te helpen …

 
Love it? Share it:

Leave a Reply 4 comments

Bregje - 12 februari 2016 Reply

Zo herkenbaar en hele goede tips! Voor ik “echt” begon had ik al een ander blog waar ik vanalles op schreef, maar niet durfde te publiceren. Tot ik op een dag wakker werd, de naam van mijn nieuwe blog had bedacht en ben begonnen met schrijven. En nu lijkt het erop dat ik niet meer te stoppen ben haha!

  Veerle - 12 februari 2016 Reply

  Jaaa! Soms voel je je er nog niet helemaal klaar voor, maar komt de klik gewoon op een dag. Meestal is dat het moment waarop je beseft dat je zoveel ideeën hebt, dat je wel móét bloggen. Heel fijn om te lezen dat jij jouw inspiratie gevonden hebt. En die andere blog is voor jou waarschijnlijk een goede voorbereiding geweest. O, wat hou ik van deze positieve verhalen! 🙂

Natasja - 12 februari 2016 Reply

Je moet het idd gewoon doen. En hoe vaker je schrijft des te meer geïnspireerd je raakt. Dromen, Durven, Doen!

  Veerle - 12 februari 2016 Reply

  Mooi! ‘Dromen, durven, doen.’ Dat is het echt. Je kan niet blijven wachten, want dan komt het er nooit van. En dat zou heel jammer zijn … zeker als je zoveel ideeën hebt om met de wereld te delen. En ook helemaal akkoord met de rest: hoe meer je schrijft, hoe gemakkelijker het wordt om inspiratie te vinden voor je blog. Super dat het voor jou zo vlot loopt!

Leave a Reply: