Zo blog je snel en simpel tijdens de feestdagen

Bloggen staat niet hoog op je prioriteitenlijstje tijdens de feestdagen.

Omdat je voor het einde van het jaar die administratie nog moet afwerken.

Omdat je een tandje moet bijsteken om die ene klant nog binnen te halen.

Of omdat je tijd wilt spenderen met je familie en eventjes niet aan je business wilt denken. (Want ja, je hebt ook nog een leven, dank je wel.)

Maar ja, je blog zomaar drie weken in de steek laten … dat voelt ook niet goed.

Dus hoe los je dat op?

Simpel. Door blogs te publiceren waar je amper tijd in moet steken.

Jaja, dat ken ik. Simpel in theorie, maar in de praktijk is er niks simpels aan.

Jawel. Ik beloof het.

Want met deze ideeën publiceer je gemakkelijk een blogartikel op een half uur tijd.

Probeer het maar.

Boekenplank

 

Publiceer een reservepost

 

Heb je een blogartikel dat klaar is, maar dat je nog niet gepubliceerd hebt? Ideaal! Dan moet je enkel dat artikel inplannen en you’re done.

Daarom raad ik je aan om altijd een aantal blogs in reserve te houden. Op onverwachte momenten komen ze heel goed van pas.

 

Vinkje

Maak een selectiepost

 

In dit type blogpost maak je een lijst met links naar andere blogartikelen. En dat maak je zo gemakkelijk of moeilijk als je zelf wilt.

Je kunt er alle kanten mee uit:

  • een lijst met jouw populairste blogartikelen (die ken je misschien uit je hoofd, en anders zoek je ze via je Google Analytics)
  • een lijst met interessante artikelen van collega’s (die je hopelijk ergens in een mapje hebt bewaard)
  • een lijst met inspirerende video’s (kijk eens op Facebook of Twitter welke video’s je gedurende het laatste jaar geliket hebt)

Het moet ook niet helemaal met jouw business te maken hebben. Het mag al wat losser tijdens de feestdagen. Maar! Zorg er wel voor dat de inhoud waardevol blijft voor je lezers én dat je niet drie weken achter elkaar offtopic gaat.

 

Fototoestel

Werk met foto’s

 

Creëer een fotocollage die toont hoe jij de feestdagen doorbrengt. Is je bureau een grote puinhoop? Heeft je kat een speciaal kerstkostuum? Staat je keuken nog vol sinterklaassnoep? Staat je kerstboom al volledig klaar? Hangt je kantoor vol lampjes?

Neem foto’s van alles wat met de feestdagen te maken heeft en zet ze in een blogartikel. Met hier en daar een korte uitleg (één zin is genoeg) en klaar is Kees.

 

Cadeau

Geef een speciale aanbieding cadeau

 

Speel voor kerstman en bied je lezers iets speciaals aan. Een korting op een dienst of product. Een vrolijke actie waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Een eindejaarsgeschenk.

Daar hoort verder geen lang blogartikel bij. Leg uit wat de aanbieding is (met een simpele afbeelding erbij) en hoe je lezers die kunnen aanvragen of gebruiken. Als je in de flow zit en nog vijf minuten over hebt, kan je eventueel nog uitleggen waarom je deze actie doet.

 

Roadblock

Laat weten dat je niets gaat posten

 

Zie je zelfs de vorige 4 ideeën niet ziet zitten en wil je gewoon geen energie in je blog steken tijdens de feestdagen? Vertel dat dan eerlijk aan je lezers.

Laat hen weten dat je een tijdje geen blogartikelen meer gaat publiceren. En vertel er ineens bij wanneer ze je terug mogen verwachten. Zet er nog een leuke afbeelding bij (‘Prettige feestdagen, liefste lezer!’) en je hoeft je verder geen zorgen meer te maken.

 

Die blogstress tijdens de feestdagen is dus nergens voor nodig. Kies een idee, ga ermee aan de slag en je hebt binnen een half uur een artikel gepubliceerd. Ik had je toch gezegd dat het simpel was. 🙂

 
[bctt tweet=”Geen tijd om te bloggen tijdens de feestdagen? Zo ben je er binnen een half uur vanaf.”]
 

Ben jij van plan om te bloggen tijdens de feestdagen?

Love it? Share it:

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: